fredag den 24. august 2012

Rundt Jungshoved

Fra Maderne til Sandvig havn.


Sidste dag i lang tid med godt vejr, det skulle udnyttes.
Planen lød på en tur fra Maderne ved Præstø til Kalvehave havn... Den plan gik i vasken :o) Efter små 5 km. gjorde det forbasket ondt i skulderen (en dag med hækklipning sætter sine spor) så var det jo utroligt "heldigt" at ispinden var med på tur, jeg havde en lille mistanke om at det ikke ville gå så godt, efter en hurtig tur i pitstop til et pagajskift og montering af spraydeck var det derudaf igen.


Det gik lidt i starten trægt med ispinden, det er sgutte ikke bare lige at padle afsted med den men efter en times tid gik det ok, det er rent faktisk muligt at ro lydløst (når man ser/lytter bort fra vandet der ryger af pagajen) en lidt sjov fornemmelse.



Trods pagaj skiftet var der stadig lidt støj i bevægtøjet, så planen om at nå Kalvehave blev lagt i gemmekassen og må eksekveres en anden gang - Så var der pludselig lidt tid til at gå på opdagelse, jeg kunne se på kortet at der løb en å ud "ved" Jungshoved kirke, den måtte undersøges lidt nærmere (en brist jeg er blevet smittet med af Brian - Han kan ikke se en væltet cola uden at prøve at sejle op mod strømmen)

Jungshoved kirke

Der var utroligt smukt på vej op mod åen




Men resten af vejen var knap så lækker - Damn de kan stå tæt de siv og er det bare svært at vende 180 gr. (horisontalt) når sivene står sådan her:
BTW (Street for: "forresten") åen ender blindt, så man er tvunget til enten at vende eller bakke ca. 200m.!


Fra udløbet (ved kirken) er der ikke langt til Sandvig havn.
Havnen indeholder bla. 2 stk. shelters, vand, WC og vist nok også bad.



Ruten
 19 km. i alt




Set på skuret på Balle strand havn (Balle Strand!?! Jo jo, den er god nok)